( 5 found ) 

Kompozit kamen je materijal dobijen od grubog i kvarcnog praha, promešati i vezan sa posebnim smolama. To je rešenje koje ima mnoge prednosti, jedan od svih veće trajnosti i rigidnost, tako da deluje kao ozbiljnu alternativu sintetičkog mermera.

Glavne karakteristike

Velika mehanička fizičke osobine bezporozna (lake za čišćenje i sigurno sa stanovišta higijene) ne upija, ne ostavlja fleke, udar i habanje otporan, otporan na agenti vreme. Ovaj materijal je veoma otporan, na skoro sve vrste kiselina, veliku toplotu, kao i na sitnija grebanja, a samim tim je i veoma zahvalan za održavanje.

Kompozitni kamen je posebno se preporučuje za kuhinju gornjih spratova i u kupatilu , imajući u vidu najbolje osobine apsorpcije i tvrdoće u poređenju sa drugim materijalima, prirodnih i ne, pored boje raspoređene duž cele površine na jedinstven način, čime ovaj materijal velikog vizuelnom izgledu.

Koristi se prevashodno za enterijere i to za: Kuhinjske radne površine, Šankove, Stepeništa, Solbanke, Kupatilske radne površine, Podove, Zidove.